Cum să amenajezi corect electrocasnicele în bucătărie

Bucătăria este considerată un loc special, deoarece aici se pregătesc cinele în familie, se servesc mesele împreună și adesea sunt găzduiți oaspeții, de aceea designul acestei încăperi trebuie abordat foarte serios. 

MyHome este aici să te ajute la transformarea bucătăriilor de diferite forme și dimensiuni, producând mobilier la comanda, care să satisfacă pe deplin nevoile clienților în ceea ce privește dimensiunea, stilul, culoarea și funcționalitatea. În continuare, vom analiza regulile de bază prin care se elaborează un design al bucătărie, astfel încât să ai o idee despre numărul de nuanțe și volumul de muncă, precum și pentru a vedea care sunt avantajele creării unui interior personalizat. 

Reguli de bază privind aranjarea mobilierului 

  1. Regula triunghiului, inventată în secolul trecut și care a demonstrat eficiența sa în ceea ce privește economisirea timpului de gătit. Conform acesteia, suprafața triunghiului convențional (frigider, plită, chiuvetă) ar trebui să fie de 5-7 m². Distanța dintre chiuvetă și plită trebuie să fie între 1,5 m și 1,8 m, iar între chiuvetă și frigider între 1,3 m și 2,3 m. O altă condiție ar fi accesul liber la fiecare element. Nu toate bucătăriile moderne au suficient spațiu sau au forme neobișnuite, deci calculul triunghiului se face individual. 
  2. Amplasarea rațională a echipamentelor pentru a evita efectul supraîncărcării. Nu amplasăm multe aparate în triunghiul de lucru din bucătărie, astfel încât să existe o senzație de libertate a spațiului. 
  3. Accentul pe echipamente multifuncționale moderne care economisesc spațiu, fără a ceda din funcționalitățile practice.
  4. Amplasarea invizibilă și înălțimea bine gândită. Atunci când se realizează mobilier la comandă, poziționarea fiecărui obiect și înălțimea la care este amplasat se calculează ținând cont de statura proprietarilor. Pentru a asigura o compoziție interioară uniformă, cuptorul cu microunde și alte aparate sunt integrate în mobilier și prevăzute cu fronturi din lemn de stejar sau alte furniruri de lemn.
  5. Designul concis al hotei și respectarea distanței recomandate de producător (de obicei 70 cm). De asemenea, este posibil să fie prevăzută utilizarea unei hote de aspirație încorporată în blatul de lucru.
  6. Selectarea dimensiunii și a locației potrivite pentru mașina de spălat vase și aragaz. Aceste electrocasnice nu trebuie să fie amplasat lângă perete. Plita nu trebuie să fie în contact cu frigiderul (distanță minimă - 40 cm), iar mașina de spălat vase trebuie să fie amplasată astfel încât să fie posibilă manevrarea comodă a vaselor de la chiuvetă spre aceasta. 
Как правильно расположить бытовую технику на кухне? | My Home Studio
Как правильно расположить бытовую технику на кухне? | My Home Studio

Acestea sunt doar câteva dintre regulile de bază care ne ajută să realizăm dorințele clienților, însă fiecare bucătărie la comandă este unică. Noi ne aliniem cu ceea ce își doresc clienții noștri, reflectăm stilul lor de viață și preferințele, ținând cont de ultimele tendințe în designul bucătăriilor și creând proiecte care vor arăta elegant ani de zile. În bucătăriile noastre, totul este la îndemână, nimic nu ne împiedică să gătim, să aranjăm masa și să petrecem timpul împreună.

Ce electrocasnice nu pot fi amplasate unul lângă celălalt în bucătărie 

Combinațiile cele mai nereușite:

  • cuptor și frigider;
  • frigider și aragaz;
  • calorifer și frigider;
  • uscător de rufe/ mașină de spălat rufe și frigider;
  • plită pe gaz și calorifer;
  • hota și diferite corpuri suspendate. 
Как правильно расположить бытовую технику на кухне? | My Home Studio
Как правильно расположить бытовую технику на кухне? | My Home Studio

Aceste combinații sunt incomode, duc la defectarea rapidă a echipamentelor, iar uneori, sunt nesigure.

Alte greșeli frecvente

Unul dintre avantajele colaborării cu MyHome Studio este garanția executării calitative a fiecărei etape de lucru și succesiunea corectă a acțiunilor. Atunci când planifici și faci lucrările pe cont propriu, erorile sunt inevitabile. De cele mai multe ori, rezultatul nu este perfect din următoarele motive:

  • triunghiul de lucru a fost planificat prea mic sau prea mare;
  • nu s-a luat în considerare că numărul de locatari poate crește;
  • nu s-a lăsat o distanță suficient de mare între mobilier și insula de bucătărie;
  • spațiul de lângă fereastră este încărcat, iar lumina naturală nu pătrunde în cameră;
  • aragazul a fost amplasat într-un colț îndepărtat;
  • s-a uitat de necesitatea de a aranja aparatele mici;
  • au fost separate elementele triunghiului. 
Как правильно расположить бытовую технику на кухне? | My Home Studio
Как правильно расположить бытовую технику на кухне? | My Home Studio

Organizarea electrocasnicelor în diferite tipuri de bucătării

Nu există un singur concept de amplasare corectă a electrocasnicelor într-o bucătărie, așadar este necesar să te orientezi în funcție de parametrii și caracteristicile încăperii. Echipa noastră are numeroase proiecte de diferite nivele de complexitate, pentru fiecare dintre care am selectat cele mai reușite soluții tehnice și estetice.

De exemplu:

  1. Într-o bucătărie, cu o suprafață de 6 m², au fost montate 16 sertare, lăsând spațiul din centru liber, iar chiuveta și blatul de lucru au fost poziționate în fața ferestrei, astfel ca lumina și aerul să pătrundă ușor. Mai multe detalii…
  2. În cadrul proiectului în stil loft s-au combinat diferite texturi, forme și nuanțe, s-a păstrat priveliștea panoramică și s-au integrat toate electrocasnicele necesare. Mai multe detalii…
  3. Pentru o cameră în stil minimalist, au fost alese detalii implicite, dar expresive (tăierea și șlefuirea marginilor sub 45 de grade, mânere cu profil de lemn, orientare neobișnuită a texturii furnirului), subliniind caracterul elegant al designului. Mai multe detalii…
  4. Proprietarului unei bucătării din seria 143 i s-a propus un proiect cu electrocasnice încorporate și o zonă de lucru confortabilă, multe sertare și o zonă de luat masa la balcon. Mai multe detalii…
  5. Pentru amatorii de soluții nestandarde, am realizat o bucătărie la comanda cu fronturi din MDF mat în nuanță neagră, combinate cu furnir de nuc american de aceeași culoare. Mai multe detalii…

Aranjarea corectă a electrocasnicelor în bucătărie determină funcționalitatea și corespunderea acestora cu necesitățile familiei. 

Apelând la specialiștii de la MyHome, poți fi sigur că vei avea bucătăria perfectă la comandă, care te va bucura cu un aspect elegant și va fi o completare a finisajelor pentru pereți, tavane și podele. Vezi fotografiile lucrărilor noastre din Chișinău și din toată Moldova pentru a te asigura de profesionalismul MyHome Studio. Sună la +37369001543 pentru consultanță!