Trenduri în domeniul mobilei în 2024: Top cele mai bune modele de design de mobilier 

Proiectarea camerei de zi, a dormitorului, a băii, a holului, a bucătăriei și a camerei pentru copii nu trebuie abordată superficial, deoarece de rezultatul transformării depinde funcționalitatea, estetica și confortul spațiilor date. Pentru locuitorii din Chișinău și din alte orașe ale Moldovei, care nu doresc să se limiteze la soluții standard, compania MyHome este cel mai perfect producător de mobilier personalizat pentru casă.Creăm produse de înaltă calitate și ținem cont de tendințele actuale în industria mobilei atunci când dezvoltăm modele.

Să aruncăm o privire la ce produse vor fi în vogă în 2024, astfel încât să poți aprecia gama noastră și să comanzi articolele perfecte pentru camera copiilor, camera de zi, baie și orice alt spațiu din interior.

Tendințe în vogă în 2024 

Ca și până acum, principala tendință a unui design de interior, în general, și a unui design de mobilier, în special, este concentrarea pe utilizarea materialelor și tehnologiilor ecologice, care conferă un contact mai apropiat cu natura. Cu toate acestea, caracterul funcțional nu trece pe planul doi, pur și simplu un producător de mobilier trebuie să fie orientat spre protecția mediului, atunci când planifică articolele de decorare și fabricarea lor. În locul materialului din plastic, popular până acum, se utilizează din ce în ce mai mult lemnul, betonul, metalul, piatra, precum și combinațiile acestora și analogii artificiali. Astfel, materialele naturale, un design de mobilier laconic și lipsa de decorațiuni inutile, permit obținerea efectului de simplitate, eliberare a spațiului și, în același timp, aduc căldură în interior. 

În continuare, vom oferi mai multe detalii despre nuanțele, formele și texturile aflate în vogă.  

Culori populare

O bună alegere a culorii îți determină starea de spirit, iar în 2024, într-un design de mobilier, ne putem aștepta să vedem utilizarea activă a unor astfel de soluții cromatice:

  • culori pastelate - completează în mod optim decorațiunile realizate din materiale naturale, potrivite pentru camerele copiilor, camerele de zi și birouri;
  • tonuri de teracotă și argilă - reunesc elemente decorative și finisaje, conferă confort și prospețime;
  • culoarea albastră și culoarea de coacăze - folosită în camerele în care dorești să adaugi o notă de lux și aristocrație;
  • verde moale - ajută la relaxare și ameliorează starea de tensiune, face camera elegantă, adaugă aer și evocă natura. 
Мебель под телевизор в современном стиле на заказ - myhome.md
Мебельные тренды: Топ дизайнов мебели 2024 года  | My Home Studio

Seturile de mobilier de culori alb-negru, precum și combinațiile lor, rămân în continuare populare. Arată rafinat și scump, iar pentru un efect maxim este bine de menținut formele geometrice și liniile curate. Tonurile de bază ar putea fi diluate cu tonuri contrastante, pentru a obține o atmosferă armonioasă. Iar ce ține de culorile stridente, ele sunt de domeniul trecutului. 

Forme

Când alegi mobilierul moale, în acest an, este mai bine să alegi articole cu forme rafinate, care nu au colțuri și unghiuri. În acest fel se manifestă cel mai bine naturalețea și orientarea spre siguranță. În ceea ce privește celelalte tipuri de mobilier, dimpotrivă, de preferat liniile laconice și formele clasice. 

Texturi

Suprafețele texturate, cu siguranță sunt în trend în 2024. Ideea de a folosi suprafețe acoperite vegetal, cu lemn sau textile, poate fi realizată cu ajutorul următoarelor componente:

Кухни и мебель на заказ. Кухня 143 на заказ - My Home Studio Кишинев
Кухня на заказ 6 м2 - myhome.md

Tendințe în trend ale stilurilor de mobilier în 2024

Cele mai populare stiluri în următorul an și jumătate (și poate chiar mai mult) vor fi:

  • minimalismul cu utilizarea de materiale naturale, care, datorită clarității liniilor, permit crearea unui interior armonios, elegant și funcțional.;
  • stilul scandinav combinat cu minimalismul japonez este soluția perfectă pentru cei care caută o stare de liniște. Caracteristicile distinctive sunt ergonomia, materialele naturale și simplitatea designului;
  • loftul rafinat - un nou nivel de dezvoltare a stilului industrial, când elementele din metal solid sunt diluate cu tapițerie moale și forme raționalizate;
  • combinația de retro și mobilier modern, în care tehnologiile tradiționale sunt completate de forme curbate, inserții expresive și modele exclusive.
Шпонированные панели и рейки - myhome.md
дизайн кухни и материалы - myhome.md

Tendințe în domeniul bucătăriilor în 2024

Dacă ești interesat de designul trendy al decorului de bucătărie, ar trebui să fii atent la următoarele tendințe și idei:

  • funcționalitate maximă prin sisteme de depozitare invizibile;
  • utilizarea dulapurilor nu numai pentru a păstra ustensilele de bucătărie, ci și ca decorațiuni de perete;
  • accentul puternic pe tehnologie și instalarea de mobilier monocrom;
  • evitarea accentelor stridente în favoarea unor detalii elegante și non-evidente, cum ar fi panourile de furnir texturate;
  • combinarea elementelor clasice cu detalii din alte stiluri - un prim exemplu este bucătăria Shaker, unde am folosit o combinație de cărămizi neprelucrate, rafturi din lemn, fațade cu cadre drepte și nuanțe neutre;
  • instalarea invizibilă a hotelor și a altor electrocasnice esențiale pentru bucătărie;
  • zonificarea spațiului cu ajutorul rafturilor metalice;
  • adăugarea de elemente (zone de lucru, tejghele de bar) la bucătăriile tradiționale în formă de L și U.

De remarcat, totodată, și tendința unui mobilier personalizat în 2024, interioarele ar trebui să fie unice și potrivite pentru tine, ceea ce se poate realiza doar dacă mobilierul este făcut la comandă. 

цены на встроенные кухни - myhome.md
Кухни встроенные на заказ. Дизайн кухни кашемир - My Home Studio Кишинев

MyHome — mobilă premium făcută la comandă 

Schimbarea interiorului este un proces complex în care fiecare detaliu este important. Compania noastră creează mobila la comandă,care combină următoarele:

  • design de mobilier modern;
  • elemente decorative originale, în trend și în concordanță cu structura de ansamblu a interiorului;
  • tehnologii avansate;
  • ecologie și ergonomie;
  • materiale și accesorii de înaltă calitate;
  • asamblare perfectă și respectarea în proporție de 100% a parametrilor proiectului. 

Analizăm încăperea, selectăm soluțiile optime de design de mobilier și realizăm ciclul complet de producție, îndeplinind dorințele clientului. Nu ne rezumăm doar la proiectarea de mobilier și la fabricarea de asortiment, ci transformăm în realitate visurile clienților de a avea spații de interior elegante, funcționale și confortabile.