Cât costă o bucătărie?

Din ce este alcătuit costul unei bucătării? De ce este incorect să calculezi costul pe metru? De unde știi cât te va costa o bucătărie? Hai să le analizăm pe rând!

Din ce este alcătuit costul unei bucătării?
Aici, s-ar părea, că totul este simplu: materiale, mecanisme, accesorii. Dar, în realitate, fiecare dintre aceste elemente influențează valoarea costului!

Сколько стоит кухня | My Home Studio

Carcase. Sunt materialele din care sunt fabricate dulapurile bucătăriei, pereții laterali interiori. De obicei, pentru carcasă se utilizează materialul PAL. Costul său este influențat de: marca - fabricant, grosimea plăcii, culoare. Tehnologia prelucrării bordurilor: utilizăm banda de margine ABS numai pe părțile frontale sau pe întregul perimetru al pieselor. Lucrăm cu materiale din diferite segmente de preț, dar nu ne angajăm să efectuăm lucrări din materiale de calitate evident scăzută, iar încleierea marginilor se face întotdeauna de-a lungul întregului perimetru pieselor. Acest lucru exclude apariția vaporilor.

Materiale pentru fațade — din ce sunt fabricate ușile și părțile vizibile ale mobilei.
Varietatea de materiale pentru fațade este nelimitată. Există materiale din PAL de diferite mărci cu un preț cuprins între 150 și 500 lei pe m2, panouri MDF lucioase și mate, panouri din furnir, vopsite, fațade prefabricate. De asemenea, contează și dimensiunea, deoarece înălțimea dulapurilor în fiecare bucătărie este diferită, de la o medie de 70 cm la 120 cm.

Сколько стоит кухня | My Home Studio

Mecanisme — sunt acelea care fac bucătăria confortabilă.
În lumea de astăzi, o bucătărie creată în detalii, cu soluții tehnice care fac viața mai ușoară, nu este un lux, ci o manifestare a iubirii de sine. La MyHome lucrăm cu mecanisme Blum, Kessebohmer, Hafele și Hettich, lideri pe piața europeană. Costul lor variază foarte mult de la un producător la altul, ceea ce îți permite să iei în calcul bugetul și cerințele tale. Mecanisme de ridicare a dulapurilor suspendate, mecanisme de colț, sertare și coloane - fiecare detaliu își are prețul ei. Și până când proiectul de bucătărie nu va fi gata, este imposibil să ghicești ce soluții vei alege și să calculezi costul exact.

Сколько стоит кухня | My Home Studio

Blatul — locul unde vei găti cele mai delicioase bucate.
În primul rând, dimensiunea și materialul sunt cele care dictează prețul blatului. Alegerea este într-adevăr uriașă: PAL, cuarț, ceramică și acryl sau granit. Chiar și atunci când alegi un blat de bucătărie din PAL, prețul variază în funcție de decor. În cazul blaturilor din piatră, prețul este influențat de prezența și înălțimea plintei, amplasarea joncțiunilor, culoarea pietrei, tipul de prelucrare și modelul chiuvetei.
Pentru mesele din sufragerie, producem, de asemenea, blaturi de masă din lemn masiv sau furnir.
Costul final depinde de tipul de acoperire: ulei - ceară sau lac.

În imagine: Blat din cuarț în formă de U cu pervaz monobloc. Forma blatului mesei este realizată în două părți cu o mică joncțiune. 

Сколько стоит кухня | My Home Studio

Accesorii — ceea ce face bucătăria mai specială.
Acestea sunt iluminarea și mânerele. Ele sunt, de asemenea, foarte diferite: mânere tradiționale înșurubate, mânere încorporate în carcase, mânere încorporate în fațade, mânere tăiate pe fațadă din MDF vopsit, mânere universale, iar prețurile lor sunt, de asemenea, foarte diferite.

Сколько стоит кухня | My Home StudioСколько стоит кухня | My Home Studio

. Prețul unei bucătării este influențat de prezența decorurilor și cornișelor, de înălțimea și forma acestora. Iluminarea suprafeței de lucru în interiorul dulapurilor și chiar în interiorul sertarelor este un alt aspect. Dar garnitura? O varietate de tăvi pentru tacâmuri, suporturi pentru farfurii, tăietor de folie și folie de aluminiu, suport pentru cuțite, separatoare pentru a ține capacele, recipiente și sticle.

Сколько стоит кухня | My Home Studio

Alegerea accesoriilor îți aparține întotdeauna! Dar este, de asemenea, o parte a bucătăriei și, desigur, o parte din costul acesteia.

Acum credem că înțelegi că atunci când ți se spune un preț fix pe metru, nu pot să nu apară întrebări. Costul bucătăriei, fără un proiect și fără a lua în considerare dorințele tale, îl poate numi din prima, doar un vânzător de soluții gata făcute.

Cum pot ști cât te va costa o bucătărie?
Răspunsul la această întrebare este de fapt foarte simplu. Totul depinde de bugetul și de dorințele tale. Putem elabora un proiect bazat pe principiul „ să ne încadrăm în buget” sau putem calcula costul luând în considerare toate dorințele tale și să găsim mijlocul de aur. Pentru că proiectăm și realizăm bucătării cu tine și pentru tine. Și doar tu decizi cât costă bucătăria ta.

Dacă ai deja un proiect de design și dorințe definite, suntem gata să facem un calcul preliminar. Trimite-ne un e-mail la adresa: [email protected], iar dacă mai ai întrebări, suntem gata să răspundem la telefon 069-001-543 (10:00 - 20:00) sau Telegram.