5 locuri potrivite pentru amplasarea cuptorului cu microunde

Visezi la o bucătărie nouă, te ocupi deja și de proiect, și iată că ai ajuns și la întrebarea „Unde ar fi cel mai bine de amplasat cuptorul cu microunde?”

Să știi că, răspunsul depinde de următorii doi parametri: dimensiunile bucătăriei și obiceiurile personale.

1. Într-un dulap penal
Cuptorul cu microunde poate fi încorporat într-un dulap penal, dar nu mai sus de înălțimea umerilor. Sub el este ușor de plasat și
cuptorul electric, și sertare și chiar mașina de spălat vase, utilizând astfel la maximum spațiul.

5 мест для микроволновки | My Home Studio

2. Sub blatul de bucătărie
Într-o bucătărie mică în care fiecare centimetru contează poți amplasa cuptorul cu microunde sub blatul de bucătărie. La această înălțime, chiar și copiilor le va fi comod și sigur să încălzească mâncarea.
Dacă folosești cuptorul cu microunde pentru a găti mâncare, atunci alege modelele încorporate. Cuptoarele care stau separat necesită păstrarea unor canale de ventilație speciale, iar acest lucru strică designul.

3. Deasupra aragazului
Cuptorul cu microunde cu hotă încorporată este foarte rar întâlnit în Moldova. Aceste modele sunt importate la comandă. Optează pentru un cuptor cu microunde obișnuit într-un dulap de bucătărie, este o soluție de economisire a spațiului și plăcută din punct de vedere estetic.

4. În spatele fațadei
A acoperi sau nu electrocasnicele cu o fațadă este o chestiune de gust și dorință. Există situații în care unele modele sunt mai moderne decât echivalentele lor, sau nu dorești să schimbi electrocasnicele numai din motive estetice, atunci este mai bine să le acoperi cu o fațadă. În acest fel, vei păstra atât noul design al bucătăriei, cât și electrocasnicele obișnuite. Această opțiune este relevantă în special pentru cei care nu folosesc frecvent cuptorul cu microunde, dar nu sunt încă pregătiți să renunțe la el.

5 мест для микроволновки | My Home Studio

5. Sub cazanul de gaz
De cele mai multe ori, dimensiunea cazanului și a cablurilor împiedică amplasarea unui cuptor electric de dimensiuni mari, dar un cuptor cu microunde se potrivește perfect și nu va ocupa spațiul pe blatul de bucătărie.

My Home — Personalizarea mobilierului tău.