Ce dulap să alegi: dulap cu uși glisante sau clasic?

Ce dulap să alegi: dulap cu uși glisante sau clasic?

Cu ceva timp în urmă, seria de dulap cupa erau în plină popularitate, cu tot felul de modele disponibile pentru clienți: uși cu imprimare colorată, ornamente pe oglindă sau cu elemente decorative realizate din bambus sau paie.
Tendințele actuale în materie de design de mobilier s-au schimbat. Formele simple și concise, texturile naturale și materialele monocrome sunt trendurile principale.
Și în această tendință, își găsește loc nu numai popularul dulap cu uși glisante, ci și dulapurile clasice.

Dulap cu uși glisante

Avantajul incontestabil al unui dulap-cupa este compactitatea și comoditatea sa pentru camerele înguste. Ele sunt convenabile pentru holurile lungi și înguste sau în dormitoarele mici.
Mecanismele moderne de glisare permit ca dulapul să fie realizat în orice design. Profilele largi ale ușilor devin treptat un fenomen de domeniul trecutului.
Acum întregul mecanism poate fi complet ascuns, iar ușile sunt realizate într-o unică componentă.

Aceste posibilități extind, de asemenea, varietatea de design pentru camerele mari, spațioase, unde sunt potrivite ușile foarte largi cu un design minimalist.

Printre dezavantajele unui dulap la comandă cu uși glisante se numără imposibilitatea de a deschide complet întregul dulap, o parte din el va fi întotdeauna acoperită de cealaltă ușă. În plus, ușile foarte largi necesită un anumit efort pentru a le deplasa. 

Шкаф-купе или распашной? | My Home Studio  

Dulap clasic

Dulapurile cu uși pe balamale sunt preferatele noastre. Acestea sunt concise, comode și nu necesită costuri suplimentare pentru mecanisme. Fațadele pot fi realizate din orice material, cu sau fără mânere și în orice stil: de la minimalist la clasic.
Dulapurile clasice îți permit să ai o vedere completă a conținutului dulapului fără dificultate.

Шкаф-купе или распашной? | My Home Studio

Pentru un confort maxim, un dulap la comanda poate fi echipat cu mecanisme pentru uși pliabile. În acest fel, poți deschide un compartiment larg cu o singură mișcare a mâinii. Mecanismele sunt, de asemenea, disponibile în versiunea push, dacă preferi un design extra clean.