Avantajele și utilizarea fațadelor de mobilier furniruit

Pentru realizarea ideilor de schimbare a interiorului bucătăriei, dormitorului sau camerei de zi, uneori este suficient doar alegerea mobilierul potrivit. O variantă excelentă sunt articolele din plăci furniruite. Acestea corespund cerințelor mari ale consumatorilor în ceea ce privește proprietățile estetice și practice.

Mobilierul furniruit personalizat — este o modalitate excelentă de a-ți transforma în realitate cele mai îndrăznețe idei.

My Home Studio – compania care dispune de o fabrică cu ciclu complet de producție, de o presă proprie și de o experiență vastă în îndeplinirea dorințelor clienților. Articolele personalizate sunt rareori generice, fiecare nouă comandă este o nouă experiență datorită ție și pentru tine.

Producem fațade și mobilier furniruit folosind furnir de stejar, frasin sau nuc. Lucrăm la proiecte gata făcute sau le dezvoltăm de la zero, în conformitate cu solicitările clienților sau potrivit termenilor de referință ai designerilor.

Шпонированная мебель на заказ - My Home Studio
Шпонированные фасады и мебель - My Home Studio

Ce este furnirul?

Furnirul reprezintă plăci subțiri de lemn, cel mai adesea cu o grosime de 0,5-2 mm și o lățime de 10-40 cm. Plăci furnir sunt unite între ele cu un fir de lipici special, iar fâșiile finite sunt lipite de bază sub o presiune mare și, cel mai adesea, la temperaturi ridicate.

Что такое шпон? - My Home Studio

În acest fel, obținem plăci furniruite care sunt ulterior utilizate pentru fabricarea fațadelor de furnir, a panourilor de perete, a riflajelor de lemn sau a ușilor. În ceea ce privește domeniul de aplicare, nu există practic nicio restricție. Articolele din plăci furnir sunt potrivite pentru toate spațiile interioare și mobilier: de bucătărie, de dormitor, spații comerciale.

Articolele din lemn furniruit sunt adesea imposibil de distins de cele din lemn masiv, dar au o serie de avantaje incontestabile.

Avantajele fațadelor mobilierului furniruit și ale mobilei din furnir.

Iubitorii de mobilier exclusiv vor aprecia următoarele caracteristici:

  1. Frumusețe naturală. Dacă îți plac modelele naturale în amenajarea locuinței tale, fațada furniruită va fi cea mai bună alegere, care te va atrage prin textura sa fină, unicitate și senzațiile tactile plăcute.
  2. Varietate de tipuri de lemn furniruit. În gama noastră de produse folosim lemn furniruit de frasin, stejar, nuc negru american, mahon makore, fag, wenge. Pentru cunoscătorii de eleganță, sunt disponibile lemn furniruit exotic sau cu efecte de lemn neprelucrat.
  3. Caracter ecologic. La fabricarea fațadelor și a mobilierului se folosesc numai materiale sigure: PAL sau MDF clasa E1, placaj, adeziv PVA, furnir natural. De remarcat faptul că, pentru mobilierul furniruit se folosesc mult mai puține resurse naturale, decât pentru mobilierul din lemn masiv.
  4. Durabilitate și rezistență. Spre deosebire de lemnul masiv, articolele din plăci furniruite sunt mai puțin predispuse la deformare în cazul unor schimbări de temperatură sau umiditate. Nu se crapă și nu se deformează, iar durata medie de viață a mobilierului este de 10-15 ani.
  5. Varietatea de texturi. Toate materialele din uzine au o particularitate - un anumit tipar care se repetă. Dacă vorbim de lemn furniruit, acest lucru este imposibil. Nu există unul și același tip de copac în natură, fiecare exemplar este unic. Chiar și atunci când se folosesc furniruri din același trunchi de copac, oricum la asamblarea unei texturi asemănătoare, modelul va varia ușor în funcție de grosimea trunchiului. Utilizând panouri furniruite din loturi diferite, se poate evita cu totul repetarea modelului și se poate obține un efect de lemn masiv.
  6. Modele exclusive. Modelele de panouri furniruite nu se limitează la soluții standard. Suntem gata să facem mobilier la comandă cu un tipar exclusiv prin tehnologia "plic", "brăduț", "diagonală". Dar nu uită să păstrezi limita. Astfel de fațade ar trebui să fie fațade care să accentueze, nu fațade principale.
  7. Proprietăți de maximă rezistență. Toate produsele din plăci furnir sunt lăcuite sau se aplică ulei-ceară pentru a le proteja împotriva factorilor externi. Iar pentru a da nuanța dorită este posibil de folosit baițul sau uleiuri colorate.
Мебель для кухни, мебель для спальни, отделка коммерческих помещений - My Home Studio
Шпонированные рейки для оформления стен, потолка или лестниц - My Home Studio
Шпонированные мебельные фасады и мебель из шпона - My Home Studio

Cum sunt folosite fațadele din furnir în diferite încăperi?

Varietatea de texturi permite ca fațadele și panourile furniruite să fie utilizate în orice stil: minimalism, loft sau clasic.

Principalul avantaj al produselor din plăci furniruite este gama lor largă de utilizare:

  1. Fațade furniruite pentru mobilier de casă. Acestea pot fi fațade din rame acoperite cu vopsea email sau fațade minimaliste lăcuite. Designul îl alegi tu.
  2. Panouri de perete pentru amenajarea locuințelor.
  3. Lamele de furnir pentru proiectarea pereților, tavanelor sau scărilor.
  4. Panouri de perete pentru spații comerciale.
  5. Uși invizibile.
Шпонированные фасады для корпусной мебели - My Home Studio
Стеновые шпонированные панели для оформления жилых помещений - My Home Studio

Ce culoare ar trebui să aleg pentru furnir?

Principiul nostru: mai puțin înseamnă mai mult. Chiar și renovările scumpe pot eșua, din cauza unei combinații incorecte a nuanțelor de lemn.

Noi recomandăm combinarea mobilierului furniruit, a panourilor de perete și a parchetului în aceeași nuanță. Ca alternativă, este posibil să avem o diferență de o jumătate de ton sau un ton. Încearcă să eviți combinațiile de nuanțe diferite sau contrastul puternic atunci când combini parchetul din lemn și panouri furniruite de perete.

Шпонированная мебель для кухни из шпона дуба, ясеня или ореха - My Home Studio

Folosind combinația potrivită de texturi și culori, vei reuși:

  • să asiguri unicitatea interiorului;
  • să creezi accente expresive;
  • să ascunzi defectele din planimetria camerei;
  • să personalizezi camera, reflectând caracterul și preferințele proprietarului;
  • să dai eleganță interiorului;
  • fără a face o reparație majoră, să schimbi complet aspectul camerei.

Clienții noștri se pot baza pe implicarea noastră totală în proiect.

Pentru realizarea ideilor de schimbare a interiorului bucătăriei, dormitorului sau camerei de zi, uneori este suficient doar alegerea mobilierul potrivit. O variantă excelentă sunt articolele din plăci furniruite. Acestea corespund cerințelor mari ale consumatorilor în ceea ce privește proprietățile estetice și practice.