Top 5 greșeli în planificarea bucătăriei și cum să le eviți

Bucătăria e inima casei, iar aspectul acesteia ar trebui să fie gândit până în cele mai mici detalii, începând cu proiectarea până la alegerea materialelor și a nuanțelor de culori. Doar atunci vei primi vei primi ca rezultat al renovării un spațiu perfect pentru gătit, pentru a servi mesele în familie și pentru a primi oaspeți. Planificarea bucătăriei este o etapă complicată, dar extrem de importantă, la fel ca și realizarea acesteia, în special fabricarea mobilieruluicare ar ajuta la realizarea conceptului gândit. MyHome creează la comandă proiecte unice pentru clienții care au cerințe și parametri ai spațiilor diferiți, precum și cooperează activ cu designeri talentați, astfel încât știe foarte bine cum să astfel de proiecte de interior. 

De ce este atât de importantă planificarea corectă a bucătăriei?

Primul lucru cu care se începe renovarea este pregătirea unui design de interior al bucătărie. Persoana care este implicată în design, precum și producătorul de mobilier, ar trebui să ia în considerare următoarele aspecte:

  • dimensiunea și forma camerei;
  • numărul de ferestre și uși, precum și amplasarea acestora;
  • lumina naturală;
  • numărul de membri ai familiei, vârsta, înălțimea și constituția acestora;
  • prezența animalelor de companie - acest aspect este foarte important, de exemplu, am avut proiecte în care clientul a solicitat o zonă separată pentru un animăluț de companie;
  • preferințele de culori și stil ale clientului.
ТОП-5 ошибок при планировке кухни и как их избежать | My Home Studio
ТОП-5 ошибок при планировке кухни и как их избежать | My Home Studio

La MyHome, avem o abordare responsabilă față de fiecare din aceste aspecte, creând bucătării personalizateîn care

  • există suficient spațiu pentru experimente culinare, chiar și cu o suprafață bucătărie relativ mică;
  • mobilierul este bine aranjat, astfel încât să te poți mișca liber;
  • toate suprafețele și zonele de depozitare sunt la o înălțime comodă;
  • spațiul de depozitare este bine gândit pentru toate produsele alimentare, ustensilele și accesoriile de gătit;
  • să se reflecte natura și stilul de viață al clienților.

Designul potrivit și realizarea mobilierului la comandă, asigură transformarea bucătărie în una funcțională și estetică, aceasta fiind exact ceea de ce au nevoie clienții. Vezi fotografiile proiectelor noastre din Chișinău, pentru a aprecia rezultatul abordării noastre serioase și minuțioase în amenajarea bucătăriei. 

ТОП-5 ошибок при планировке кухни и как их избежать | My Home Studio
ТОП-5 ошибок при планировке кухни и как их избежать | My Home Studio

Cinci greșeli de decorare a bucătăriei și cum să le preveniți

Printre cele mai frecvente greșeli de planificare a bucătăriei se numără:

  1. Înălțimea nepotrivită a blatului. După cum am menționat, comandarea unui mobilier standard nu este cea mai bună soluție, deoarece înălțimea fiecărui om este diferită. Un blat de bucătărie prea înalt duce la forțarea mâinilor dintr-o poziție incomodă. Un blat prea jos, pe de altă parte, poate cauza dureri de spate din cauza posturii înclinate. 
  2. Iluminatul necorespunzător. Interioarele bucătăriilor se pot schimba drastic dacă se folosesc corpuri de iluminat nepotrivite în diferite zone. Iluminatul necorespunzător obosește ochii și crește probabilitatea de a te răni în timp ce gătești. Atmosfera generală a interiorului va fi întunecată și incomodă. Cea mai eficientă soluție, după cum arată practica noastră, este iluminarea suprafeței de lucru cu LED-uri, instalate în partea inferioară a dulapurilor superioare și reglate prin dimmer. Iar în zona de luat masa poți plasa în centrul camerei o lustră, cu condiția ca aceasta să fie ergonomică și să nu reducă vizual înălțimea camerei. 
  3. Utilizarea marmurei naturale la fabricarea blatului. Textura marmurei este unică, însă din cauza particularității materialului de a absorbi murdăria și a dificultăților de curățare, aceste blaturi nu sunt potrivite pentru bucătării. Este mult mai bine să optezi pentru materiale artificiale, mai ales că acestea imită perfect modelul marmurei, fără a absorbi petele și sunt rezistente la deteriorări mecanice. Experții MyHome aleg opțiunea potrivită pentru fiecare client.
  4. Numărul excesiv de dulapuri care aglomerează fizic și vizual spațiul. Desigur, spațiul de depozitare pentru produse alimentare și ustensile de bucătărie este necesar, dar merită să te asiguri că acestea vor fi utilizate la maxim. Ar fi indicat să o faci o listă cu lucrurile de care vei avea nevoie în bucătărie și să poornești de la ea planificarea. O dilemă aparte este designul dulapurilor. Noi ne axăm pe mobilierul încorporat cu fațade din MDF, deoarece ne permite să folosim eficient spațiul și să facem chiar bucătăriile mici funcționale.
  5. Distanța dintre electrocasnice prea mare. Chiuveta, aragazul și frigiderul trebuie să fie suficient de distanțate pentru a fi ușor de gătit, dar, în același timp, nu trebuie să fie prea îndepărtate, ca să nu transformăm gătitul într-un maraton.

Cel mai simplu mod de a evita greșelile de mai sus este să ai încredere în profesioniști și să optezi pentru bucatarii la comanda de la echipa MyHome!