Bucătării cu sertare ascunse - cea mai nouă tendință în mobilier

Mobilierul din bucătărie, mai exact designul, materialul și culoarea acestuia, sunt factori cheie în amenajarea interiorului. Producerea articolelor pentru bucatarie la comanda pe care le propune MyHome, implică alegerea celor mai potrivite construcții, inclusiv utilizarea frecventă a sertarelor ascunse. Cea mai recentă tendință în lumea designului interior sunt mânerele ascunse ale fațadelor din bucătărie sau deschiderea prin apăsare (push to open), fără utilizarea accesoriilor adiționale. Să analizăm beneficiile sertarelor ascunse și modul în care acestea pot fi utilizate în diferite proiecte.

Ce tipuri de sertare sunt folosite în bucătărie?

Pentru a găti diverse bucate, a depozita produsele alimentare și a lua masa cu familia și prietenii, sunt necesare numeroase lucruri precum: tacâmuri, plăci de tăiat, cuțite de diferite tipuri, boluri, capace și alte articole de bucătărie. Cel mai convenabil este să amplasezi aceste obiecte în sertare care pot varia în funcție de:

  • capacitatea de depozitare - poate fi mare sau mică;
  • lățime, lungime și înălțime;
  • metoda de deschidere și închidere - modelele obișnuite au mânere (stilul, culoarea și forma lor pot varia), dar în prezent se instalează mai des sertare ascunse cu scopul de a reduce numărul detaliilor pe fațadă, pentru un design mai minimalist al bucătăriei; 
  • tipul de mecanism - poate fi un mecanism cu role, bile, sau un sistem telescopic;
Кухни со скрытыми ящиками — самый новый тренд в мебели | My Home Studio
Кухни со скрытыми ящиками — самый новый тренд в мебели | My Home Studio
  • greutate - realizând mobilierul la comandă la noi, puteți conta pe faptul că sertarele pe care le folosim rezistă la o încărcătură de până la 30-40 kg, iar dacă este necesar, acest parametru poate fi mărit până la 70 kg;
  • nivelul de deschidere - integrală sau parțială;
  • culoare: părțile interioare ale sertarelor sunt prevăzute în culori standard precum alb, gri, grafit. În cazul solicitărilor individuale, este posibil să fie utilizate inserții realizate din diferite materiale: sticlă transparentă sau colorată, furnir, piatră. Concepția modernă a modului în care trebuie să fie o bucătărie influențează soluțiile de design oferite. Odată cu apariția sertarelor ascunse în bucatarie, fără elemente exterioare vizibile, a apărut și posibilitatea de a îmbunătăți semnificativ proprietățile estetice și practice ale încăperilor, inclusiv cele cu un spațiu minim.

Designul bucătăriilor cu sertare ascunse are o serie de avantaje:

  1. Ușor de utilizat - deschidere prin apăsare sau cu un mâner încorporat cu discreție în sertar. 
  2. Silențios - dispozitivele speciale de închidere ajută la evitarea loviturilor neplăcut și a altor sunete. 
  3. Completare excelentă a interiorului în diferite stiluri moderne - minimalism, loft. 
  4. Posibilitatea de a realiza proiecte nestandarde și de a crea zone adiționale: pentru gustări, depozitarea băuturilor, ustensile de bucătărie, cereale, condimente etc. 

Utilizare funcțională a spațiului. Sertarele cu deschidere completă simplifică foarte mult accesul în dulapurile mai adânci. Nu mai este nevoie să te apleci și să scoți jumătate din lucruri pentru a ajunge la obiecte situate în spate. Pur și simplu tragi sertarul la adâncimea maximă și scoți ceea de ce ai nevoie. Singurul dezavantaj ce poate fi menționat e prețul mai mare comparativ cu dulapurile clasice cu uși. Dacă luăm în considerare o durată de viață de 10-15 ani, investiția în confortul zilnic merită acest mic cost suplimentar. Cea mai potrivită soluție este o bucătărie la comandă, în care fiecare detaliu va fi integrat cu succes în ideea generală de transformare a spațiului. Specialiștii MyHome știu cum să îndeplinească dorințele clienților și își folosesc cunoștințele și abilitățile pentru a realiza proiecte exclusive. 

Кухни со скрытыми ящиками — самый новый тренд в мебели | My Home Studio
Кухни со скрытыми ящиками — самый новый тренд в мебели | My Home Studio

Designul bucătăriei cu sertare ascunse

În procesul nostru de lucru, ne confruntăm în mod constant cu necesitatea de a crea mobilier pentru bucătării mici, nestandarde, într-un stil modern și sugerăm clienților noștri utilizarea sertarelor fără mânere ca o modalitate de a îmbunătăți estetic și de a extinde vizual spațiul. Iată câteva exemple de cum poți integra sertarele ascunse:

  • într-o bucătărie alb-negru proiectată într-o singură linie , am instalat comode inferioare cu sertare echipate cu mecanisme Blum Tandembox Antaro, cu tehnologie Tip-on Blumotion pentru deschidere și închidere lină, la o singură atingere. Sub chiuvetă a fost prevăzut un sertar separat pentru coșul de gunoi și produsele de curățenie de uz casnic - ușor de deschis cu atingerea gleznei sau a genunchiului;
  • pentru o bucătărie din MDF furniruit alb , am folosit sertare Blum Tandembox fără mânere și aceleași accesorii de bucatarie compatibile cu separatoarele Blum Orgaline;
  • într-o încăpere de 6 metri pătrați, am reușit să montăm 16 sertare Blum, inclusiv un suport pentru sticle la cererea clientului. De remarcat, că toate sertarele sunt cu extensie completă și sunt amplasate pe ambele părți ale frigiderului, ceea ce este foarte comod.
Кухни со скрытыми ящиками — самый новый тренд в мебели | My Home Studio
Кухни со скрытыми ящиками — самый новый тренд в мебели | My Home Studio

La comanda mobilei de bucătărie cu mânere ascunse, vei primi un serviciu de înaltă calitate și o cunoaștere aprofundată în ceea ce privește înțelegerea despre cum ar trebui să fie un interior. Suntem întotdeauna la curent cu cele mai noi tendințe și le utilizăm pentru a satisface cerințele clienților.