Protecția planetei nu este un trend. Resursele naturii noastre sunt limitate și, pe măsură ce industria se dezvoltă și standardele de viață cresc, populația lumii consumă mai mult, respectiv cererea de resurse crește.
MOBILĂ ECO
Ecologia se manifestă în mai multe forme. Mobilierul fabricat din lemn masiv și acoperit cu ulei natural este cu adevărat sigur pentru sănătate. Dar dacă mobilierul respectiv este făcut din specii exotice din pădurea amazoniană, tăiate ilegal în cantități de neimaginat? În acest caz, nu este nici pe departe ecologic.
Ecologia poate, și ar trebui să fie văzută nu doar ca ceva care este sigur pentru sănătate. A fi ecologic înseamnă, de asemenea, a fi rezistent. Rezistența mediului ambiant la impactul uman. Cererea de lemn este în continuă creștere la nivel global, de la construcții, fabricare a hârtiei, bioplastice și până la industria mobilei.
Făcând o comandă de mobilier realizat din materiale ecologice de la producători certificați, aveți grijă nu numai de sănătatea personală, ci și de cea a planetei. Utilizarea responsabilă și atentă a resurselor naturale ar trebui să constituie fundamentul economiei mondiale.
Trei piloni ai mobilierului ecologic:
- Protecția sănătății.
- Utilizarea de resurse regenerabile de la producători certificați.
- Durată lungă de exploatare.
Ce tipuri de materiale folosim?
- MDF furniruit — pentru cei care iubesc lemnul și nu sunt pregătiți să îl înlocuiască cu PAL. Furnirul este o bucată subțire de lemn, cel mai adesea cu o grosime cuprinsă între 0,5 și 2 mm. Furnirul este lipit pe baza de MDF, iar în acest fel se obține o placă perfectă, cu o textura naturală a lemnului și un finisaj natural. Acest material are un alt avantaj incontestabil - produsele din MDF furniruit nu suferă practic nici o deformare în camerele de locuit, în timp ce mobilierul din lemn reacționează la variațiile de temperatură și umiditate, poate crăpa și se poate deforma.
- MDF și PAL — sunt plăci din fibre de lemn și din așchii de lemn. Folosim materiale de la producători europeni de top, care sunt absolut sigure pentru sănătatea oamenilor și cu un conținut minim de rășină. Pentru producerea lor se folosesc deșeuri de lemn de la furnizori certificați, și încă aproximativ 20% din materiale sunt reciclate: mobilier vechi, paleți etc. Densitatea panourilor din PAL, de exemplu, este mult mai mică decât cea a lemnului natural. Astfel, lemnul natural folosit pentru fabricarea mobilierului din PAL este folosit mult mai puțin, decât cel pentru fabricarea mobilierului din lemn masiv. Iar utilizarea de materiale reciclate reduce semnificativ emisia de carbon.
Durata de viață a mobilierului
Atunci când cumpărați sau optați pentru mobila la comandă, alegeți un producător de încredere, cu experiență și recenzii pozitive. Mobilierul proiectat, качественные материалы и фурнитура — это залог долгого срока эксплуатации мебели. Вот несколько причин:
- Alegerea corectă a materialelor folosite pentru interior, garantează o durată lungă de exploatare în zonele umede sau în încăperile cu multă activitate.
- Proiectarea corectă a mobilierului este cheia confortului tău, pentru o utilizare timp de mulți ani. Dacă sunt proiectate corect, polițele nu se vor încovoia, fundurile sertarelor nu vor cădea, iar fațadele bucătăriilor nu se vor topi din cauza căldurii excesive.
- Instalarea corectă a mobilierului — nu este doar un aspect estetic, ci și unul tehnic. Uzura crescută a accesoriilor este cauzată nu numai de stilul de viață, ci și de montarea necorespunzătoare.
- Accesoriile de calitate asigură o durată de viață confortabilă și îndelungată, timp de mulți ani. Durata de viață a mobilierului de calitate, în funcție de intensitatea de utilizare, este de 10 - 20 de ani.
Articole de la producători locali
La cumpărarea sau comanda produselor de la producătorii locali, se reduce numărul de transportări și emisia de carbon. Acest lucru este valabil nu numai pentru mobilier, ci și pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și mai ales pentru produse alimentare.
A doua viață
Fiecare piesă are o durată de viață și, după un timp, vei dori să-ți actualizezi mobilierul. În funcție de starea mobilierului și de defecte, pot fi înlocuite mecanismele sau fațadele mobilierului. Dar dacă este o schimbare prea neînsemnată pentru tine și vrei ceva nou, te sfătuim să nu arunci mobila.
O poți dona celor care nu și-o pot permite sau unui adăpost de animale.
A doua viață este încă un pilon al ecologiei.