Cum să alegi canapeaua perfectă

În interiorul unei încăperi, estetica și funcționalitatea trebuie să fie combinate armonios, de aceea fiecare element trebuie ales cu mare atenție. În calitate de producator mobila , cu o experiență vastă în realizarea proiectelor neobișnuite, MyHome este întotdeauna încântat să ajute clienții să creeze o compoziție unică, într-un anumit stil și atmosferă. Atunci când se amenajează un hol, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, mobilierul este adesea combinat cu o canapea - un element de interior, care adaugă un senzație de confort și devine locul principal sau adițional pentru dormit. Mai jos, îți vom povesti cum ar trebui să fie, pentru a se potrivi cu designul pe care l-ai gândit și pentru a reflecta individualitatea proprietarului apartamentului sau al casei. 

Alegerea canapelei pentru diverse camere

Decizia de a achiziționa mobilă la comandă pentru camera copiilor, dormitor sau altă cameră bazată pe un design unic, are multe avantaje. În rezultat, primești proiecte exclusive, care în toți parametrii, de la material până la cele mai mici elemente de decor, răspund necesităților tale. Cu toate acestea, pot apărea probleme în amenajarea interiorului cu mobilier tapițat. Deci, alege o canapea astfel încât să se integreze în compoziția generală și să ofere camerei funcționalitatea necesară. MyHome creează proiecte unice, iar canapeaua trebuie să se potrivească cu acestea în ceea ce privește proprietățile estetice și practice.

Varietatea modelelor face posibilă o alegere reușită, ținând cont de destinația camerei și de următoarele criterii:

  1. Dimensiunea este un parametru prioritar, deoarece canapeaua nu trebuie să aglomereze spațiul, să interfereze cu trecerea spre fereastră sau cu utilizarea aparatelor instalate. Când optezi pentru mobilier la comandă de la MyHome, designerii calculează distanțele dintre elemente până la milimetru, iar ulterior trebuie să alegi o canapea în așa fel încât distanța dintre ea și restul mobilierului să nu fie mai mică de 90 cm. Nu uita să iei în considerare direcția de deschidere a ușilor și sertarelor dulapurilor. 
  2. Particularitățile proiectului. Dacă nu este nevoie să folosești canapeaua pentru dormit, este mai rațional să instalezi un model care nu se pliază - aceasta este cea mai bună soluție pentru bucătărie, living sau sufragerie. În cazul în care există o problemă de lipsă de spațiu liber, variantele pliabile sunt mai potrivite. Colaborarea cu MyHome îți va ușura alegerea, deoarece vom dezvolta un concept personalizat pe baza căruia să te orientezi.
  3. Model și mecanism. În cazul utilizării constante, merită să acorzi atenție canapelelor de tip carte, euro-carte, mecanismelor click-clack sau tic-tac, precum și articolelor cu un mecanism de delfin sau acordeon. Dar pentru somnul ocazional (de exemplu, atunci când ai oaspeți sau rude, care rămân peste noapte) sunt mai potrivite canapele sedoflex sau cu mecanismul de extindere - clapetă franceză. Acestea sunt mai fiabile, dar mai greu de transformat. 
  4. Materialul să fie ecologic, rezistent la uzură, plăcut la atingere. Atunci când în casă sunt copii mici sau animale de companie, durabilitatea este pe primul loc. Cele mai des întâlnite tipuri de tapițerie sunt cele din flock (material acoperit în mod dens cu fibre fine), janilie, microfibre, velur. Pielea naturală sau artificială este relevantă pentru birouri, holuri și camere de zi, adică pentru interioarele create pentru a sublinia statutul și bunăstarea financiară. Tendințele moderne - ecologismul și stilul laconic - spre ele ar trebui să te orientezi, mai ales atunci când ai deja baza proiectului pe interior, creat de designerii noștri experimentați. 
  5. Rama - este de preferat să alegeți o canapea cu o bază din metal sau lemn, opțiuni mai bugetare sunt MDF și PAL.
  6. Umplutura - pentru a evita reacțiile alergice și grija necesității de înlocuire după o perioadă de timp, este bine să alegi materiale sintetice de înaltă densitate.
Как выбрать идеальный диван | My Home Studio
Как выбрать идеальный диван | My Home Studio

Produsele de calitate au un cost corespunzător, în schimb te alegi cu o canapea pe comanda, care te va mulțumi cu aspectul ei și te va satisface pe deplin cu funcționalitatea sa. Suntem întotdeauna pregătiți să ajutăm clienții MyHome nu numai în etapa de dezvoltare și realizare a unui concept de interior exclusivist, ci și la selectarea elementelor suplimentare. 

Cum trebuie să fie o canapea potrivită pentru somnul zilnic?

Iată o listă de cerințe de bază, pentru o canapea planificată de a fi folosită în fiecare zi pentru un somn sănătos și odihnă:

  • ergonomică - nu trebuie să pară voluminoasă;
  • ecologică - tapițeria și umplutura nu trebuie să conțină alergeni și elemente nocive;
  • confortabilă și transformare rapidă;
  • rigiditate suficientă pentru client;
  • rezistența materialelor la fenomenele externe adverse;
  • proprietăți ridicate de a respinge praful și curățare ușoară;
  • o bază puternică - atunci când analizezi diferitele opțiuni, asigură-te că modelul pe care îl alegi poate suporta greutatea ta.
Как выбрать идеальный диван | My Home Studio
Как выбрать идеальный диван | My Home Studio

Cum să asortezi culoarea canapelei în cameră? 

Designul mobilierului joacă un rol important și nu se referă doar la material și la soluția constructivă, ci și la selectarea schemei de culori, ținând cont de stilul interiorului. De exemplu, nu poți instala elemente exclusive în stil loft împreună cu o canapea obișnuită - va fi o disonanță vizuală completă. Dacă te adresezi specialiștilor MyHome, poți fi sigur că fiecare element al proiectului va fi combinat cu toate celelalte. Și în viitor, poți asorta acest stil cu canapeaua. 

Principalele puncte pe care trebuie să iei în considerare atunci când alegi o canapea:

  • amplasarea sa - pentru a completa interiorul camerei, este mai bine de optat pentru culori pastelate;
  • numărul și amplasarea surselor de lumină (atât naturală, cât și artificială) - țesăturile arată diferit în funcție de condițiile de iluminare;
  • mărimea - dacă modelul este mare, culoarea trebuie să fie calmă, însă pentru modelele mici este permisă folosirea unor accente luminoase;
  • tipul de țesătură - tapițeria jacquard arată cel mai bine în nuanțe de burgundy, roșu și mov, cea din catifea în nuanțe de verde, albastru și maro, iar tapițeria din bumbac în nuanțe de alb, gri și bej;
  • stil general - soluția universală este o variație monocromă, iar pentru a accentua frumusețea canapelei poți alege un model cu o textură neobișnuită. Pentru stilurile loft, hi-tech și minimaliste, acum populare, sunt ideale culorile gri, alb, grafit și negru, pentru interioarele clasice - nuanțe de maro, auriu, cafea, pentru stilul scandinav - turcoaz, alb și albastru. 
  • preferințele individuale - modelele de culoare deschisă sunt alese de cele mai multe ori de persoanele extrovertite și “care se trezesc devreme”, iar cele de culoare închisă de către introvertiți și “cărora le place să doarmă”, dar totul depinde în mare măsură de scopul camerei.
Как выбрать идеальный диван | My Home Studio
Как выбрать идеальный диван | My Home Studio

Este important să realizezi că tendințele în materie de mobilier sunt în continuă schimbare, iar dacă vrei să te simți confortabil într-o cameră, trebuie să pornești de la propriile preferințe și să iei în considerare caracteristicile de design ale altor elemente. Pentru a crea conceptul de start, contactați echipa MyHome din Chișinău, care a realizat deja proiectarea mobilierului în diferite localități din Moldova. Discutăm în detaliu ideile clienților și realizăm fiecare element ca să creăm un interior frumos, pentru care puteți alege o canapea folosind recomandările de mai sus.